Slik kan søvn hjelpe deg att finne den rette partneren

Slik kan søvn hjelpe deg att finne den rette partneren

Vi korrelerer sjelden angst, sårbarhet og parkrangel med vanlig mangel på søvn. Men gjensidig komfort, en følelse av nærhet med en partner og evnen til å lytte til hverandre avhenger mye av en god natts søvn. Jo færre søvnproblemer hvert par har, desto lykkeligere er de sammen. Slik kan søvn påvirke forholdet ditt og hjelpe deg med å holde det sterk.

 • Søvn gjør deg mer attraktiv
 • Forskere mener at søvnmangel tvinger oss til å øke sosial avstand og isolere oss fra miljøet, våre kjære og andre fremlinger. Eksperter fra University of California gjennomførte et eksperiment hvor de delte deltakerne i to grupper. De som ikke sov mye prøvde holde avstand til andre mennesker, men samtidigt klaget over den økte følelsen av ensomhet. De som observerte deltakerne syntes at de så dystre ut og virket uinteresserte i kommunikasjon, noe som betyr at de så på dem som mindre sunne og attraktive. Forskere merker at i en slik tilstand er det vanskelig å bli kjent med noen og starte et forhold. Råd: du må få nok søvn, og før viktige hendelser prøv på skjønnhetssøvn – en kort lur (fra 30 minutter til 1 time og 30 minutter) hjelper kroppen med å lade opp en stund.

 • Søvn reduserer aggresjon
 • Mangel på søvn fører til økt irritabilitet og provoserer aggressiv oppførsel. Trøtte mennesker reagerer skarpere på feil, fordi de ikke har nok styrke til å håndtere sterke følelser. Mangel på søvn øker også angst og sårbarhet. Forskere merker at konflikter i et forhold skjer oftere og blir mindre løst hvis en eller begge partnerne lider av søvnmangel. Det er greit å være uenig i et forhold, men søvnmangel kan føre til unødvendig stress i kommunikasjonen. Når vi føler at vi lett blir irritert og sint på alle, er det verdt å huske om vi fikk nok søvn før det. En enkel pause vil hjelpe deg å forstå hvordan reaksjonen matcher ens utgangspunkt.

 • Søvn letter kommunikasjonen
 • Forskere har observert at evnen til å forstå andres følelser og løse vanskelige problemer i forhold er forbundet med søvnkvalitet. Ifølge eksperter er det verdt å utsette viktige samtaler eller problemløsninger til det øyeblikket begge parter er tilstrekkelig avslappet. Dette gjør det lettere å lytte og forstå hverandre, konsentrere seg om samtalen og gjøre kloke beslutninger. Av samme grunn er det mer sannsynlig at noen som får nok søvn vil møte en potensiell partner på datingmarkedet.

 • Søvn forbedrer humoren din
 • Humoren er en av de viktigste egenskapene som tiltrekker mennesker til hverandre. Men de fleste tror ikke at søvnkvaliteten påvirker evnen til å tulle og reagere på vitser. Eksperter mener at humor krever høy empati og sensitivitet. Mangel på søvn hemmer reaksjoner, noe som gjør det vanskelig for oss å forstå og sette pris på morsomme vitser eller utsagn. Koffein og andre sentralstimulerende midler kan ikke hjelpe hjernen i dette tilfellet, så du må få nok søvn for å være mer sjarmerende og attraktiv.

 • Søvn forener ugler og lærker
 • Det høres rart ut at et par med forskjellige biorytmer kan få nok søvn og samtidig opprettholde et lykkelig forhold. Hva skjer hvis søvnplanene ikke kommer overens med hverandre? Noen tror at en eller begge to bør ofre søvn for å tilbringe tid sammen. Eksperter mener det er best å ikke fokusere på tiden et par tilbringer sammen, men på kvaliteten på kommunikasjonen. Etter deres mening betyr 30 minutter med lidenskapelig samtale mer for forholdet enn to timer med TV-serier, da en betydelig del av tiden blir brukt i stillhet.

  Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

  Custom Sidebar

  You can set categories/tags/taxonomies to use the global sidebar, a specific existing sidebar or create a brand new one.