Når du våkner midt på natten Hva kroppen din sier
Når du våkner midt på natten Hva kroppen din sier

Når du våkner midt på natten: Hva kroppen din sier

Siden antikken visste legene at å våkne regelmessig midt på natten under samme klokkeslett kan indikere et helseproblem. Moderne vitenskap bekrefter dette.

Vi har alle vår egen indre biologiske klokke som inneholder en tidsramme når vi legger oss og når vi våkner. Men hva skjer når vi begynner å våkne på samme tid om natten helt unødvendig?

Hva det betyr når du våkner midt på natten

Leger sier at hvis kroppen våkner regelmessig på et bestemt tidspunkt, informerer den oss om endringer i et bestemt organ eller sinnstilstand.

Adrenalin

Hvis du har problemer med å sovne eller ikke kan hvile uten grunn, kan det skyldes på stigende adrenalinnivåer. Det er et hormon i menneskekroppen som krever konstant frigjøring. Det skjer ofte for de som trenger å ta viktige beslutninger.

Galleblæren

Om natten produserer galleblæren en bitter væske som er avgjørende for fordøyelse og absorpsjon. Konstant vekking mellom 11 og 1 om natten betyr at galleblæren er irritert av noe. Det kan forknippes med følelser av angst.

Lever

I de tidligste morgentimene blir kroppene våre renset for giftstoffer som de absorberer i løpet av dagen, og leveren er ansvarlig for denne renseprosessen. Så hvis søvnen din forstyrres fra kl. 11 til 1 om natten, bør du være oppmerksom på leverens tilstand. Prøv å ikke overbelaste det om natten med overdrevent inntak av f.eks. Koffein, alkohol eller fet mat.

Lunger

Lungene våre er drivkraften bak fyllingen av oksygen i blodet vårt. De jobber spesielt intensivt fra kl. 3 til 5 om morgenen. Så hvis du våkner så tidlig, hold øye med lungene.

Mag- og tarmkanalen

Mellom 5 og 7 våkner kroppen sakte og forbereder seg for dagslivet. Hva skjer med kroppen i løpet av den tiden? Blodtrykket stiger igjen, pulsen blir raskere og vi aktiverer oss. Men hvis du våkner på dette tidspunktet for ikke å skynde deg på jobb, kan dette indikere tarmproblemer.

Ved å drikke rikelig med vann, gå til sengs tidligere og gjøre strekkøvelser, hjelper du kroppen med å rense giftstoffer over natten uten å forstyrre deg. Gjennomgå dietten, ikke spis mye om natten, spesielt fet, stekt eller krydret mat som fordøyes i magen i opptil seks timer. Ventilér og fukt rommet og ro deg ned med meditasjon. Men hva om ingenting hjelper? Dette er et tydelig tegn på at du bør kontakte en lege og gjennomgå en fysisk undersøkelse.

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Custom Sidebar

You can set categories/tags/taxonomies to use the global sidebar, a specific existing sidebar or create a brand new one.