Sovende-dame-i- seng- god-natts-søvn

Åtte fordeler med en god natts søvn

Alle vet at søvn er viktig for at vi skal ha det bra og fungere som mennesker, men det er få som er klar over akkurat hvor viktig søvn er. I dette blogginnlegget tenkte vi derfor å gjøre deg oppmerksom på åtte fordeler ved en god natts søvn. 

1. Du tar klokere beslutninger

Til å begynne med er konsentrasjon og god søvn helt avhengig av hverandre. For å kunne tenke klart og ta den riktige avgjørelsen, er det nødvendig at du føler deg våken. Ettersom god søvn vil gjøre at du er i bedre humør, vil du lettere kunne takle motgang. Kort sagt – god søvn kan hjelpe deg med alt fra å bli mer produktiv til å bli lettere å jobbe med. Det er gode ​​kvaliteter å ha, ikke minst i arbeidssammenheng. 

2. Du blir en tryggere sjåfør

En god natts søvn er ikke minst viktig når det gjelder trafikksikkerhet. Mange bilulykker kunne vært unngått hvis bare sjåføren hadde fått 7-8 timers søvn. En person som har sovet dårlig har automatisk en dårligere reaksjonsevne og overser dermed ting som en uthvilt sjåfør ikke ville ha oversett. Derfor anbefaler Vegvesenet deg å parkere bilen og hvile en stund om du føler deg døsig når du er ute og kjører. Dette er også en praksis for yrkessjåfører som jobber med transport og kollektivtrafikk. 

3. Det blir lettere for deg å lære nye ting

Å se sammenhenger, lage forbindelser og å huske ting, er tre viktige ting når du skal lære noe nytt. Når det gjelder å skaffe ny kunnskap, trenger du ikke bare å kunne fokusere lenge, men også ha muligheten til å behandle all den nye informasjonen vi har fylt hodet med. Dette skjer hovedsakelig om natten når du sover. Om du unnlater å sove ordentlig etter en studiedag, kan du forvente å huske mindre av det du nettopp har lest. 

4. Du reduserer risikoen for å utvikle Alzheimers

Som vi nevnte i delen om læring, er søvn direkte knyttet til vår evne til å huske. Personer som lider av alvorlige søvnforstyrrelser i lang tid har derfor større risiko for å utvikle Alzheimers. Mange tenker på Alzheimer som en sykdom som kun rammer eldre, men saken er at den også kan ramme relativt unge mennesker. Gjennom gode soverutiner forhindrer du risikoen for å bli påvirket selv – både nå og i fremtiden. 

5. Immunsystemet ditt blir sterkere

God søvn reduserer ikke bare risikoen for Alzheimers, det beskytter deg også mot en rekke andre sykdommer. Om du sover godt, styrker du også immunsystemet ditt, noe som gjør det vanskeligere for deg å bli smittet med sykdommer som forkjølelse, influensa og mer. I tillegg til rent fysiske plager, hjelper søvn også med økt velvære og redusert risiko for psykiske sykdommer som depresjon og angst. 

6. Du reduserer risikoen for fedme

At søvn har en direkte effekt på hvordan du føler deg mentalt og fysisk er neppe nyheter. men visste du at kroppens appetitthormoner forstyrres i perioder med dårligere søvn? Forstyrrede spiserutiner resulterer i økt søtsug, noe som igjen ofte fører til fedme. Om du prøver å gå ned i vekt, kan et første skritt være å endre søvnvanene dine slik at du får anbefalt 7-8 timer per natt. 

7. Du får økt sexlyst

Å ha sex er vanligvis et hett tips hvis du har problemer med å sovne. Men hvis du lider av søvnproblemer, kan dette føre til at du føler deg redusert. Som med appetitt, påvirker dårlig søvn kroppens hormoner og kjønnshormoner er intet unntak. Ikke bare vil en god natts søvn øke ditt ønske om å ha sex, studier viser også at personer som sover godt også liker sex mer enn mennesker som sover dårlig. 

8. Du øker sjansene for å bli gravid

Det er en rekke faktorer som kan påvirke sjansene for å bli gravid. Dette kan for eksempel være kosthold, stress, depresjon og fedme. En annen faktor er søvn. Gjennom vanlige soverutiner øker du sjansene for å få barn. Dette rådet gjelder også menn. Ifølge en studie fra Aarhus universitet , fører tidlig sengetid og 8 timers søvn vanligvis til bedre kvalitet og økt produksjon av sæd. Hvis du og partneren din vil stifte familie, gjør du ditt beste for å være i tide!

Få bedre søvn med en vektteppe fra NAP Lab

Bevist at du har alt å tjene på å sove lenge og mer regelmessig. Noen ganger kan det imidlertid være lettere sagt enn gjort å endre sine sovevaner. For mange mennesker som lider av søvnproblemer, kan det være nok å bytte til en vektdyne. NAP Lab dyner veier fra fem til elleve kilo, og vi har også komfortable vekttepper i flott design. Her kan du lese mer om fordelene med å sove med et vektteppe. 

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Custom Sidebar

You can set categories/tags/taxonomies to use the global sidebar, a specific existing sidebar or create a brand new one.